ofte stilllede spørgsmål



ofte stilllede spørgsmål om ingredienser

fruits

Vi påstår ikke, at vi er perfekte, men når vi taler om bæredygtighed handler det om, at vi som virksomhed har et stærkt ønske om at drive en bæredygtig forretning.

Bæredygtighed er grundstenen, når vi skal udvikle nye produkter, som smager godt og gør godt. Ved kun at bruge sunde ingredienser, der er dyrket ud fra kendte og kontrollerede metoder, kan vi skabe en strategi for bæredygtighed, der tager hensyn til vores planet.

Vores strategi for bæredygtighed afspejler vores store engagement. innocents værdier forgrener sig ud til hele virksomheden, og næsten alle værdierne handler om bæredygtighed. På alle niveauer i organisationen er vi opmærksomme på bæredygtighed, og hver enkelt medarbejder tænker bæredygtighed og ansvarlighed ind i sin hverdag. Vores program for minimum-standarder har løbet i næsten et årti hos vores forskellige landbrug, og takket være programmet har vi haft mulighed for at måle og veje vores leverandører, så vi er fuldt ud tilfredse med deres niveau for fair, sociale og miljømæssige standarder. Vi foretrækker sommetider certificeret frugt eller alternativt, hvis der er særlige udfordringer, investerer vi i bæredygtige landbrugsprojekter. På det seneste er vi begyndt at arbejde med ’the Sustainable Agriculture Initiative (SAI) Platform’. Du kan læse mere om vores arbejde her.

Vi har i øvrigt været pionerer indenfor genbrugsplast siden 2003, og alle vores kartoner er fsc-certificerede. Vores leverandører er også blevet målt op imod bæredygtige nøgletal siden 2008.

Vi vil gerne lave lækre, sunde drikke på en måde, der er også er god for vores planet. Det indbefatter, at vi køber frugt, der er dyrket bæredygtigt og smager skønt.

Både fairtrade og økologi er virkelig værdifulde standarder. Men vi foretrækker Rainforest Alliance på grund af bredden af udfordringer, de arbejder med, og fordi de passer godt til vores nuværende indkøbsmønstre. Rainforest Alliance arbejder for at bevare biodiversitet og sikre bæredygtige levevilkår ved at ændre den gængse praksis for arealanvendelse, ændre måden at drive forretning på og ændre forbrugeradfærd. Det drejer sig altså ikke kun om landbrugenes rettigheder og arbejdsforhold, de beskytter også økosystemerne og opfordrer til biodiversitet.

Fairtrade er mest effektivt for små farme og kooperativer, hvorimod økologi mest fokuserer på miljømæssige sager. 

Fleksibilitet er også vigtigt, og vi skal være sikre på, at vi kan få fat i den variation, kvalitet og kvantitet af ingredienser, som vi har brug for. Det er simpelthen bare ikke altid muligt, hvis vi kun skulle gå efter et enkelt certifikat.  

Vi får desuden vores frugt fra hele verden fra tusindevis af forskellige landbrug i mange forskellige størrelser – lige fra store plantager, kooperativer, små familiefarme og endda fra Amazonas regnskove. Det betyder, at det er umuligt at finde et enkelt certifikat eller mærke, som kan dække alle landene, typerne af frugt og grønt og de bæredygtige områder, som vi mener, er vigtige. Så det handler om at finde et certifikat, der passer os bedst. Det er også grunden til, at SAI-FSA programmet anerkender landbrugenes eksisterende certificeringer – på den måde lægger vi ikke en ekstra byrde på dem ved at kræve, at de skal leve op til nye og anderledes standarder kun for os.

Ja, bestemt. Det er også grunden til, at vi altid transporterer vores frugt og grønt over land eller vand, i stedet for med luftfart.

Målet er at finde verdens bedste ingredienser, og så finde ud af, hvordan vi på den mest bæredygtige måde, får dem ned i vores flasker.

Vi er godt klar over, at transporten, primært på vejene, udgør et af de største områder af vores CO2-aftryk. Igennem årene har vi derfor radikalt forandret hvordan og hvor, vi producerer vores drikke, så vi nu sælger langt flere drikke i nærheden af, hvor de bliver produceret. Det betyder, at transportens indflydelse på CO2-udledninger er blevet mindsket med 30% fra 2015 til 2017 for hver eneste drikkevare, vi producerer (og vi arbejder på at gøre tallet endnu bedre). Alt det er et af mange skridt mod at blive fuldstændigt CO2-neutrale i hele vores forretning i 2030.



ofte stilllede spørgsmål om klimaforandringer

faq-questions-about-climate

CO2-neutral vil sige, at der er en balance mellem den mængde CO2, vi udleder i atmosfæren, og den mængde, vi tager ud af atmosfæren. 

Det hele begyndte med, at vi satte os nogle mål for, hvor meget vi kunne reducere vores udledning. 50% per flaske inden 2030 blev vi enige om ud fra de videnskabelige vurderinger. Og resten bliver vi så nødt til at udligne ved hjælp af, ja, CO2-udligninger.

På den måde kan vi blive fuldstændigt CO2-neutrale i 2030, men meget gerne før.

Vi målte vores CO2-aftrykførste gang tilbage i 2006 og har mere eller mindre gjort det lige siden. Fra 2015 til 2017 lykkedes det os at nedskære CO2-aftrykket med 5% for alle vores drikke. Det var en udmærket start, men slet ikke nok til at bidrage til at løse klimaproblemerne. Det er grunden til, at vi vil være CO2-neutrale i 2030.

Vores seneste måling i 2019 viste, at vores udledninger fra landbrug til supermarked var på 275.000 tCO2e. I 2019 ændrede vi vores måde at indsamle data, så vi kan gøre det endnu mere præcist. Nu er vi ganske sikre på, at de systemer, vi bruger, kan hjælpe os med helt præcist at holde øje med vores CO2-aftryk hver tredje måned.

Der er fem områder, der er vigtige for os, når det gælder CO2: vores kontorer, emballager, ingredienser, produktion og påfyldning på flasker samt transport. Alle disse områder dækker over den største indflydelse. På tværs af hele virksomheden har vi folk, der tager sig af at mindske vores CO2-udledning og sikre, at vi lever op til vores planer.

Du kan læse mere om vores planer om at blive CO2-neutrale på vores side om at være klimaforandrere.

Vores syn på emballage hænger tæt sammen med vores syn på klimaforandringerne. Vi mener, at problemet med både plast og klimaforandringer kræver, at der opbygges en cirkulær løsning for plast. Vi har investeret i at skabe sådan en cirkulær løsning siden 2003 ved at bruge genbrugsplast i vores flasker og opfordre vores kunder til at genbruge. Vi har også besluttet os for at lave en flaske helt uden brug af oliebaseret jomfruplast så hurtigt som overhovedet muligt. Men teknologien eksisterer ikke endnu, så det bliver nok først efter 2025. Det vil blive den bedste flaske, vi nogensinde har lavet, og med mindst CO2-forbrug. Vi støtter også de mange pantsystemer rundt omkring, og flaskerne bliver alle sammen inkluderet i systemerne, så snart det er muligt – så vi kan øge antallet af flasker, der bliver smidt ud til genbrug.

Du kan læse mere om vores tiltag her.

Nej, det mener vi ikke. IPCC (The International Panel on Climate Change), som har nogle temmelig kloge hoveder tilknyttet, siger, at hvis vi skal nå målet om at begrænse globalopvarmning med 1,5 grad, skal CO2-udligning være en mulighed på lige fod med andre projekter, der reducerer CO2-forbruget. Men vi vil altid lægge mest vægt på at reducere CO2, og kun udligne de steder, hvor intet andet er muligt.

CO2-udligning kan sammenlignes med et glas vand og en svamp. Hvis man forestiller sig, at vores årlige CO2-udledninger svarer til vandet i glasset, så svarer reducering af CO2 til, at der kommer mindre vand i glasset. Kulstofudligninger svarer til, at man dypper svampen ned i vandet og suger vandet op. Den mest populære måde at suge CO2 bort er ved at plante træer. Træerne optager CO2 og lagrer det efterhånden, som de gror. En anden måde er at investere i initiativer, der helt undgår drivhusgasser. Det kunne for eksempel være investering i energiformer, der erstatter fossile brændstoffer eller projekter, der har til formål at bevare verdens naturlige CO2-slugere, som for eksempel verdens regnskove, mose- eller sumpområder.

Du kan læse mere om vores klimaplaner her.

Eksperter i klimaforandringer siger, at vi skal begrænse den globale opvarmning med 1,5 grad i forhold til før-industrielle temperaturer. For at gøre det skal alle i hele verden være CO2-neutrale i 2050. Det er i sig selv en udfordring, men vi vil gerne gøre det endnu bedre, så derfor sigter vi efter at være CO2-neutrale i 2030. Og vi vil meget gerne blive det endnu hurtigere.



ofte stilllede spørgsmål om emballage

faq-questions-about-packaging

Vi har undersøgt sagen meget grundigt, og vores vurdering er, at plast stadig er det bedste materiale til at løse jobbet. Plast har ret mange fordele. Det er let, holdbart, nemt at genbruge og gennemsigtigt, så vores kunder kan se de lækre drikke indeni flaskerne. Vores undersøgelser viste, at plastflasker har et tre gange lavere CO2-aftryk end glas, og derudover er det anerkendt, at plast er meget nemmere at genbruge end kartoner. Selvom der selvfølgelig er fordele og ulemper ved alle slags emballager – glas, plast, metal og kartoner – så synes vi, at plast er den bedste løsning til vores drikkevarer og samtidig kan plast også være den bedste mulighed lige nu i den bredere sammenhæng med klimaforandringer, som jo er det største problem, vores verden står overfor. Alle vores juice og smoothieflasker er lavet af minimum 50% genbrugsplast, og de er alle 100% genanvendelige.

Jep, alle vores flasker og låg er genanvendelige. Så husk at sætte låget på, inden du smider flasken ud til pant.

I 2007 lavede vi faktisk en flaske af 100% genbrugsplast, fordi vi tænkte, at det selvfølgelig var det rette at gøre. Men da vi undersøgte bæredygtigheden på lang sigt for 100% rPET flasker, fandt vi ud af, at vi hellere ville gå efter vores fremtidige flaske. Plast kan kun genbruges et begrænset antal gange, så for at have en ordentlig kvalitet, skal vi hele tiden tilføje bæredygtig jomfruplast (lavet fra enten planter eller andre genanvendte materialer, noget som stadig er på forsøgsstadiet). Vi har brugt plantebaserede materialer siden 2018 i vores flasker, og det er ganske enestående i verden. 

At ændre vores flasker til 100% rPET ville bestemt være udmærket (og hvem ved, måske gør vi det igen), men det ville kræve, at vi investerer i en midlertidig løsning. Og vi vil meget hellere investere i en fremtid med en bæredygtig form for plast, der kan vare ved i generationer, og derfor går vi altså efter vores fremtidige flaske helt uden brug af oliebaseret jomfruplast. Vi håber, det snart lykkes, men det bliver nok først efter 2025 – den er nemlig ikke blevet opfundet endnu.

Vi støtter alle de gode initiativer for pantsystemer, der skal forbedre mængden og kvaliteten af genbrugsmaterialer. I mange lande fungerer pantsystemerne rigtigt godt og sikrer, at mere og mere emballage bliver genbrugt. Derfor er vi også med i det danske pantsystem. Tak fordi du panter.

Vores låg er næsten helt, de plejer. Nu er de bare fastgjort til flaskerne. Det skyldes en ny lovgivning, der skal sikre, at alle låg af plast bliver genbrugt. Det synes vi, er en god ting.

Drej låget af, ligesom du plejer, og bøj det bagover. Når du drukket lidt, kan du sagtens bøje det tilbage og skrue det på igen (så du ikke får smoothie eller juice ud over det hele). Til sidst skal du bare skrue låget på og smide både låg og flaske i en flaskeautomat.



hvad gør I ellers for planeten?

Når vi ikke minder folk om at slukke lyset efter sig, er der nogle andre ting, vi gør for at passe på vores planet.

faq-things-we-do-for-planet


ofte stillede spørgsmål om ernæring

faq-questions-about-nutrition

Frugt indeholder naturligt sukker, og fordi vores smoothies og juicer kun er lavet af frugt, indeholder de også naturligt sukker. Derudover indeholder de også mange positive næringsstoffer, fx vitamin C og når det gælder vores smoothies, fibre. Mængden af sukker i en 250ml servering af vores smoothies er altså den samme, som du ville finde i en banan eller en anden tilsvarende portion frugt, og mængden af sukker i en 150ml servering af vores juice er den samme som i en banan. Vi tilføjer aldrig sukker i vores frugtjuicer og smoothies.

Vi er kæmpe fans af frugt og juice og smoothies, og vi vil til enhver tid opfordre folk til at spise så mange hele frugter og grøntsager som muligt. Vi synes, det ville være ideelt, hvis alle spiste masser af hele frugter og grøntsager dagen lang, men i virkelighedens verden er det desværre ikke tilfældet. 2/3 af os spiser ikke nok frugt og grønt. Det er her vores smoothies og juice kommer ind i billedet – de er en nem (og lækker) måde at få folk til at få mere frugt og grønt.

Vi pasteuriserer skånsomt alle vores drikke, så de er helt sikre at drikke. Undersøgelser har vist, at pasteuriseringen har meget lille indflydelse på næringsindholdet, og du kan være helt sikker på, at næringsindholdet på etiketterne svarer til indholdet i flaskerne.

Fibre er en vigtig del af vores kost, og mange af os får ikke nok fibre. innocent smoothies indeholder fibre, fordi de er lavet af hele, blendede frugter. En servering på 250ml af en af vores smoothies giver ca. 2-4 gram fibre. Forskere fra Leeds Universitet har undersøgt mængden af fibre i frugt og smoothies, og undersøgelsen viste, at fibrene i smoothies forbliver intakte og har samme struktur som i frugt. Hvis du har lyst til selv at se nærmere på undersøgelsen, så klik her.

Juice er ikke ligesom smoothies, der indeholder hele, blendede frugter, så dem er der ikke fibre i.

Vitamin C findes i mange frugter og grøntsager, og vitaminet opfylder mange vigtige funktioner: Det hjælper med at øge absorberingen af jern, det bidrager til at vedligeholde et normalt immunsystem og det hjælper med at reducere træthed og udmattelse. Vitamin C betragtes også som en antioxidant. Det betyder, at vitaminet kan hjælpe med at forebygge imod, at frie radikaler skader vores celler. Med andre ord, det hjælper med at beskytte vores celler imod oxidativt stress.

Vitamin C er vandopløseligt, og derfor kan vores kroppe opbevare det. Fordi vores krop ikke selv kan producere vitaminet, skal vi have det via vores kost. Vores juice og smoothies indeholder alle vitamin C. Fx dækker et glas 150ml appelsinjuice med frugtkød cirka 46% af dit daglige behov for vitamin C. Frugtjuice er derfor en vigtig kilde til vitamin C.



vil du vide mere om ernæring?

Så er du kommet til det rette sted. Her kan du nemlig finde ud af, hvad der foregår i vores drikke og hvorfor de er gode for dig.

faq-nutrition-pear-perfect

fået en lys idé?

En god idé kan komme fra alle kanter. Hvis du har et godt forslag, som du tænker, vi gerne vil høre, så skriv endelig til os. Det med blå drikke behøver du dog ikke skrive om – den har vi klaret.

 

 

 

faq-suggestion-box