Vi vil gerne lave lækre, sunde drikke på en måde, der er også er god for vores planet. Det indbefatter, at vi køber frugt, der er dyrket bæredygtigt og smager skønt.
Både fairtrade og økologi er virkelig værdifulde standarder. Men vi foretrækker Rainforest Alliance på grund af bredden af udfordringer, de arbejder med, og fordi de passer godt til vores nuværende indkøbsmønstre. Rainforest Alliance arbejder for at bevare biodiversitet og sikre bæredygtige levevilkår ved at ændre den gængse praksis for arealanvendelse, ændre måden at drive forretning på og ændre forbrugeradfærd. Det drejer sig altså ikke kun om landbrugenes rettigheder og arbejdsforhold, de beskytter også økosystemerne og opfordrer til biodiversitet.
Fairtrade er mest effektivt for små farme og kooperativer, hvorimod økologi mest fokuserer på miljømæssige sager.
Fleksibilitet er også vigtigt, og vi skal være sikre på, at vi kan få fat i den variation, kvalitet og kvantitet af ingredienser, som vi har brug for. Det er simpelthen bare ikke altid muligt, hvis vi kun skulle gå efter et enkelt certifikat.
Vi får desuden vores frugt fra hele verden fra tusindevis af forskellige landbrug i mange forskellige størrelser – lige fra store plantager, kooperativer, små familiefarme og endda fra Amazonas regnskove. Det betyder, at det er umuligt at finde et enkelt certifikat eller mærke, som kan dække alle landene, typerne af frugt og grønt og de bæredygtige områder, som vi mener, er vigtige. Så det handler om at finde et certifikat, der passer os bedst. Det er også grunden til, at SAI-FSA programmet anerkender landbrugenes eksisterende certificeringer – på den måde lægger vi ikke en ekstra byrde på dem ved at kræve, at de skal leve op til nye og anderledes standarder kun for os.